вторник, 17 декември 2013 г.

Млечен крем "Киндер"

Млечен крем "Киндер"





Продължаваме да ви засипваме със сладки предложения-изкушения за празничната ви трапеза. Днешната ни идея е един лек и прият млечен крем от десертите на Киндер (Kinder Paradiso).




Необходимите продукти са:



200 мл. прясно мляко

2 супени лъжици захар

2 (равни) супени лъжици брашно
1 ванилия

150 мл. течна сладка сметана

Разтваряме брашното с част от прясното мляко (80-100 мл) до образуването на рядка хомогенна смес.





В тенджерка поставяме останалото мляко, ванилията и захарта. към тези прибавяме и размитото брашно. Объркваме добре с дървена лъжица и поставяме на котлона при непрекъснато бъркане. 










Когато крема се сгъсти оттегляме от котлона и оставяме да изстине, като разбъркваме периодично, за да не направи коричка.


Разбиваме на сняг, предварително добре охладената сметана. 










Когато кремът е напълно изстинал го прибавяме към сметаната и разбиваме отново до получаване на хомогенна смес.



Готовият крем може да използвате с пандишпанов или други видове светли блатове, като се съчетава много добре с подложка от кайсиево сладко/мармелад. 



Eдинението на тези две съставки превръща всяка торта или сладкиш в експлозия от вкусове, леко кисел, сладък и млечен в невероятно и вкусно съчетание.












P.S. Ако искате да видите и научите още много нови и интересни неща, посетете нашата страница във Facebook на адрес: https://www.facebook.com/?ref=home#!/pages/%D0%9B%D0%B8%D1%87%D0%B5%D0%BD-%D0%B1%D0%BB%D0%BE%D0%B3/378107482259981

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Translate

Flickr