четвъртък, 20 февруари 2014 г.

Как храната унищожава Човека?!

Как храната унищожава Човека?!


Кажи ми какво ядеш, за да ти кажа какъв си, и ако има истина в тази стара поговорка, то цялото човечество не е ясно в какво се превръща вследствие на това, което яде...

Години наред гледаме по телевизиите усмихнати политици, бизнесмени, директори на мултинационални компании и лозунги от типа, как те прогресирали от нищото, но истината е, че "мръсните пари" завладяха света... 


Земята се напълни с отрови, пестициди, токсични отпадъци, заровени незаконно тук и там... трагедия. Наскоро гледах по телевизията докуменрален филм за едно място, където, не само заровили токсичните отпадъци от близкия завод, но и построили отгоре детски площадки, начално училище и къщи за социално слаби... И последиците на закъсняли-над 50 % от населението е с различни форми на ракови заболявания...

Преди десетина години, когато гледах филма "Червената планета" (Total Recall) с Шварценегер, сюжета ми се струваше нереален и фантастичен - свръхбогати контролират Земята и планетата Марс, а хората трябва да си плащат за всичко, дори за въздуха, който дишат и понеже са бедни, въздухът е малко, се раждат деформирани...Дали не вървим по този път?

Днес искам да ви говоря за една компания, мултинационална компания, която е разпростряла пипалата си по цял свят - "Монсанто".


Може би сте чували за нея, покрай скандала с генно модифицираните храни, т. нар ГМО продукти... а ако не сте, прочетете тази статия, от която ще ви настръхнат косите...по материали от:   http://blog.bg/ 


Монсанто: контрол чрез глада

Един от най-великите умове на Германия, Гьоте, е казал нещо много дълбоко смислено и наистина вярно: „Човек вижда толкова, колкото знае.” 

Съвременните политически елити превъзходно разбират това, затова и вече изобщо не е нужно масите от хора да бъдат държани като крепостни селяни, достатъчно е да се контролира информацията. Така, тънейки в невежество, много хора и цели народи са обречени на послушание. 

Посредством незнанието постепенно ставаме буквално притежание на големите корпорации и наднационалните капитали. Например, компанията „Монсанто” е практически корпорация от фашистки тип. „Монсанто” унищожава нормалното генетично състояние на някои култури.                                                                  

Още от преди векове земеделците просто са отсявали най-добрите семена от реколтата, за да имат за посев. Така по естествен начин са се развивали по-добри култури. 
През 80-те години обаче съдът разрешава на „Монсанто” да патентова формата на живот – генът. 

Особеност на генно-модифицираните култури е, че семената им не стават за посев за следващата година, ако искат да засеят, фермерите са длъжни отново да закупуват от „Монсанто

Както казва Боб Шапиро, бивш изпълнителен директор на „Монсанто”: „Много е лесно да се направят огромни пари от базовите човешки потребности – храна, облекло, жилище.”


                                

Не е ли гениално, от алчност да се изобретяват безплодни земеделски култури?!!!! 


Звучи като зловеща антиутопия. Безплодни растения, от които не може да остане семе за посев, поради наличието на ген, предизвикващ неговата смърт. Но ако зърното се саморазрушава, то какво се случва с човешкия оганизъм. 
„Монсанто” е химическа компания. Тя отравя с химикали около 3 милиона мирни виетнамци по време на войната във Виетнам...След Втората световна война Монсанто става първенец в използването на химически пестициди в селското стопанство. Нейните по-важни агрохимически продукти включват хербицидите 2, 4, 5-T, DDT, Lasso и Agent Orange, който е широко използван като дефолиант от американското правителство по време на Виетнамската война и за който по-късно е доказано, че е силно канцерогенен.

Agent Orange, произвеждан от Монсанто има нива на диоксини много по-високи от тези на произвеждани от другият основен снабдител на Agent Orange за Виетнам. 

Това прави Монсанто основен защитник на хербицида в съдебното дело от ветераните от Виетнамската война в САЩ, които били изправени пред огромен брой симптоми на инвалидност поради излагане на Agent Orange. 

Вътрешните записи на Монсанто показват, че от Монсанто са знаели за проблемите, до които води заразяването с диоксини от Agent Orange, когато са го продавали на американското правителство за използването му във Виетнам.
Agent Orange заразява повече от 3 милиона цивилни и военни и около 500 000 виетнамски деца са били родени с деформации, породени от използването на Agent Orange. Това води до исканията Монсанто да се се подведе под отговорност за военни престъпления. Не са изплатени никакви компенсации на цивилните виетнамци, въпреки че са изплатени някакви обезщетения на американските ветерани. 

Монсанто произвежда и отровния аспартам, изкуствен подсладител, който се съдържа във всички дъвки и ментови бонбони, които познавате, както и в много лекарства.Продукти на българския пазар, които съдържат АСПАРТАМ или Е951: 
по материали от: http://zepir.com/

1. Coca-Cola Light;

2. Газирана вода “Горна Баня” със свеж дъх на лимон;

3. Mентови дражета “Fisherman´s Friends“;

4. Дъвки “Orbit“;

5. Дражета и дъвки “Mentos“;

6. Разтворими напитки “Танг” и “Степ“;

7. Дражета, бонбони и дъвки “Winterfresh“;

8. Диетични вафли “Стокси”.  Производител “Стокси” ООД гр. Стара Загора;

9. Бонбони “Orbit Drops“;

10. Coca-Cola Blak;

11. Бонбони за гърло “Propolki”/”Прополки”;

12. Лимонада Мания;

13. Напиткa Дерби;

14. Енергийна напитка Pitbull;

15. Енергийна напитка Bulldog;

16. Плодова напитка “Party”;

17. Дъвки “Витаголд” / “Vitagold”;

18. Боза “Бомакс”;

19. Кока кола към суб-марката на Billa – Clever;

20. Лекарствен препарат (перорален разтвор) VOLTFAST;

21. Детски мултивитамини „Марсианци“;

22. Пепси кола лайт, Pepsi Cola light;

23. Плодова напитка “COSTA” с вкус на касис;

24. Серия газирани напитки лайт (light) на Флорина (Florina):

25. Безалкохолните напитки на "Флорина"


26. Дъвки "Airwaves"

27. Газирани безалкохолни напитки “Горна Баня”

28. витамин С – 1000 мг на АДИТИВА

29. Детски сокчета “Йоги”

30. Студения чай “Nestea” както напитката в бутилки така и в степчетата “Nestea”и т.н. ...списъкът е прекалено дълъг.
През немалкия период на своята история „Монсанто” създава различни продукти, включително и пестицида Round Up, както и генномодифицираната соя, която е устойчива на Round Up. Когато посипеш земеделската земя с Round Up това вещество унищожава всичко, освен генномодифицираната соя. През 1996, когато „Монсанто” започва да продава трансгенната соя, само 2% от семената на соя в Америка, съдържат патентования от „Монсанто” ген. 

Към 2012 повече от 90% от семената на соя в Америка съдържат генната модификация на „Монсанто”, а в Канада органичния, естествения семенен фонд е практически унищожен напълно. Всичко е собственост на „Монсанто”.Веднъж появила се генно-модифицираната култура замърсява, така да се каже, всички други култури. Чрез кръстосано опрашване генът преминава в съседните култури и в резултат – всички стават генно-модифицирани.


Където обаче се появи генът, „Монсанто” по закон става собственик на продукцията!!!

Компанията обвинява свободните фермери в кражба на техния патент и ги принуждава да купуват семена единствено от нея. 


Специален отдел от 75 човека в „Монсанто” се занимава с разследване и съдебно преследване на фермери, всеки може да бъде обвинен в нарушение на патентното право. Хората са изплашени, сломени и изнудвани. 

Днес в Канада например вече няма никаква органична соя, царевица, рапица. Много от продуктите, които купуваме съдържат соя. А генно-модифицираното замърсяване попада през фуражите и в млякото, и в месото на животните, които после ние доволно хапваме. Постепенно „Монсанто” придобива контрол над храната на света изобщо...    

Преценете сами! Ако „Монсанто” реши да унищожи Канада, просто ще остави цялата страна без грам зърно. Нима това е  независима Канада?! Иначе много обичаме думичката диверсификация. Но когато става дума за американски контрол, тя веднага отпада. Светът върви към едно недалечно бъдеще, което можем да наречем „възможност за пълен контрол чрез глада”. Как „Монсанто” окупира територии?! 


По всевъзможни начини. Ето един от тях – през 1998 МВФ, една организация с доста по-различни цели от обикновеното финансиране, буквално вменява в програмата на Индия за структурни промени, да отвори зърнения си пазар за международни корпорации.


След което светкавично в Индия пристига „Монсанто” и десетки хиляди индийски фермери доверчиво засяват своите ГМО-зрънца. Утре или вдругиден, огромната Индия няма да може да каже гък, независимо дали има ядрено оръжие, тъй като ще е принудена да купува зърно само и единствено от „Монсанто”. 


Доскоро Франция, Германия, Австрия, Люксембург, Унгария и няколко други страни в Европа се съпротивляваха срещу отглеждането на генно-модифицираната царевица на „Монсанто”... 

Тези дни обаче Европейския орган по безопасност на храните заключи, че няма опасност за човешкото здраве. Тоест „Монсанто” успя да купи и ЕС. Знаете ли, голямата опасност не е само за здравето. Голямата заплаха е свързана с възможността за пълен контрол върху изхранването на света.

 Затова борбата срещу ГМО ще продължи да бъде една от най-важните битки на постмодерния ни живот.

Има каузи, за които си струва да се борим, ние, редовните обитатели на планетата Земя. 
Въпросът е, че виждаме толкова, колкото знаем. А знаем твърде малко.

P.S. Ако искате да видите и научите още много нови и интересни неща, посетете нашата страница във Facebook на адрес: https://www.facebook.com/?ref=home#!/pages/%D0%9B%D0%B8%D1%87%D0%B5%D0%BD-%D0%B1%D0%BB%D0%BE%D0%B3/378107482259981

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Translate

Flickr