събота, 1 февруари 2014 г.

Стаен ароматизатор "направи си сам" с желатин

Стаен ароматизатор "направи си сам" с желатин


Тази рецепта можете да намерите в много от руските сайтове, а ние само ви предлагаме нашата идея за оригинална декорация....  :)


Необходими материали:

  • Стъклен съд
  • 1 пакетче желатин на прах
  • вода според описанието на пакетчето (около 250 мл)
  • хранителни оцветители
  • Пресни портокалови кори (по желание)
  • декоративни елементи за украса-камъчета, миди, зърна кафе, изсушени лимонови или пoртокалови кори, канела на пръчки, звездовиден анасон и др.1. Аранжираме избраните стъклени съдове - в случая миди, камъчета, а в третият буркан зърна кафе.
2. Обелените портокалови и/или лимонови кори заливаме с вода (половината от количеството посочено на пакетчето с желатина-напр. ако е посочено 250 мл, поставяме корите да врат с около 100-150 гр от общата вода).
3. С останалата вода заливаме желатина на прах и оставяме да се накисне.
4. Поставяме корите на котлона и оставяме да поврат, за да се насити водата с ароматни масла.

5. Прецеждаме и ако при варенето се е изпарила много вода, добавяме малко студена. 


6. Към тази смес прибавяме и набъбналият желатин и отново загряваме.7. Готовият желатин разливаме в купички и поставяме по малко оцветител.
8. Когато поизстине малко, поставяме избраното етерично масло-25-30 капки.
9. Заливаме в подготвените стъклени съдове и оставяме да изстине.


10. Когато миризмата отслабне, поставете бурканчето в съд на водна баня, загрейте, за да се поразтопи желатина и отново добавете етерично масло.Eдна забележка: понеже желатинът под влияние на температурата, излагането на въздух и светлина, не издържа много, то добре е на около седмица и половина да бъде подменян с нов, вместо да се добавя есенция към старата готова смес.

P.S. Ако искате да видите и научите още много нови и интересни неща, посетете нашата страница във Facebook на адрес: https://www.facebook.com/?ref=home#!/pages/%D0%9B%D0%B8%D1%87%D0%B5%D0%BD-%D0%B1%D0%BB%D0%BE%D0%B3/378107482259981


Няма коментари:

Публикуване на коментар

Translate

Flickr