вторник, 2 октомври 2012 г.

Да си направим гумени печати

Гумени печатиНаскоро, ровейки из безбройните кашони с материали, които съм събрала, попаднах на ето това тук:
Печати, направени от най-обикновена гумичка за триене, която може да се намери във всяка книжарница или магазини за левче.

Преди време, бях открила в мрежата интересни уроци от типа "направи си сам" и реших естествено да пробвам. От магазините за левче се снабдих с гуми, от най-големия размер, който имаха, както и с комплект резци, подобни на тези, които навремето използвахме в училище за работа върху линолеум (балатум).

Ако се направи добре, гуменият печат може да се използва, както за направа на картички, така и за щамповане върху студен порцелан, полимерна глина, или друга моделираща паста.

Дотук с приказките, да се захващаме за работа!!!


Необходими са ни: една гума, комплект резци и подходяща рисунка за трансфер.Най - лесният начин за трансфер на рисунката е с оризова/ домакинска хартия. Прекопираме очертанието върху хартията с молив. Поставяме го върху гумата с очертанието надолу и минаваме линиите с молив от обратната страна. Така очертанията се прехвърлят върху гумата.
После се започва с изрязването. Първо сe минава по контурите на рисунката.После постепенно се отнемат краищата.


Когато се стигне до издълбаване на орнамента, трябва да се внимава и да се работи бавно, за да не се изрежат и части от рисунката.А ето и крайният резултат!!!В следващата ни публикация ще ви покажем и експериментите, които направихме, използвайки новата ни придобивка!!!
P.S. Ако искате да видите и научите още много нови и интересни неща, посетете нашата нова страница във Facebook на адрес: https://www.facebook.com/?ref=home#!/pages/%D0%9B%D0%B8%D1%87%D0%B5%D0%BD-%D0%B1%D0%BB%D0%BE%D0%B3/378107482259981


Няма коментари:

Публикуване на коментар

Translate

Flickr