четвъртък, 18 октомври 2012 г.

Колие от студен порцелан в стил "Антик" - 2 част

Колие от студен порцелан в стил "Антик" - 2 част

Както ви обещахме в предишната ни публикация, сега ще ви покажем как да оцветите вашите колиета от студен порцелан и моделираща паста, подобна на теракота, за да получите този невероятен ефект ето тук:

Първият етап в подготовката за оцветяване е нанасянето на лепило Ц 200 върху цялата повърхност на двете изделия. Може и да ви се стори чудно, но това е един трик, на който ме научи моя приятелка художничка (Brunella De Paola). Така изделието не поема голямо количество боя (а знаем колко са скъпи акрилните бои).
Тази идея може да се използва успешно за повърхности с по-груба структура, както и за неща, направени от гипс, или подобни на него смеси (например сега се сещам, че това е една добра идея, която могат с успех да използват момичетата, които са запалени по направата на бисерни дръвчета и ползват гипс за направата на ствола на дървотo).

Лепилото Ц 200 нанесете с четка с твърд косъм. Така четката ще отнеме излишното количество и няма да се запълнят вдлъбнатините на орнамента. След като лепилото изсъхне, нанесете черна акрилна или темперна боя. За боята използвайте четка с мек косъм, която използваме за добра покривност. Този вид четка не отнема боята, а я разнася равномерно.













Оставяме боядисаното изделие да изсъхне добре. Ако е необходимо нанесете втори, трети слой боя до постигане на задоволяващ резултат.
Следващата и последна стъпка е очертаване на "контурите" или изпъкналите части на изделието. Избираме подходяща комбинация като черно-златно, синьо-сребърно, червено-черно... Така създаваме колие, което е хем оригинално, хем съобразено с някой наш тоалет.




Нанасяме златната боя (която в случая сме избрали ние) само по горната повърхност на изделието, като внимаваме за това, вдлънатините да си останат черни на цвят. Завършваме изделието с нанасяне на акрилен лак (прозрачен) за запечатване и предпазване от влага и замърсяване. Лакът може да е на водна основа от специализирани марки, напр. Maimeri, Esprimo  или тип спрей, който се намира в магазини,  като Bricolage.


Обясненията как да си направите и пръстен от студен порцелан може да прочетете ето тук:


P.S. Ако искате да видите и научите още много нови и интересни неща, посетете нашата нова страница във Facebook на адрес: https://www.facebook.com/?ref=home#!/pages/%D0%9B%D0%B8%D1%87%D0%B5%D0%BD-%D0%B1%D0%BB%D0%BE%D0%B3/378107482259981 

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Translate

Flickr