вторник, 16 октомври 2012 г.

Колие от студен порцелан в стил "АНТИК" Част 1

Колие от студен порцелан в стил "АНТИК"

Част 1


Наскоро, мои приятели, знаейки моето увлечение към моделирането ми направиха малък подарък - списание с интересни идеи за колиета от моделиращи пасти. И ето, че аз естествено, бързам да ги споделя с вас. Но естествено, (както вече ме познавате) не мога да ви предложа някаква идея, без да съм я изпробвала лично ; )))).
Така и се стигна до идеята за тези две колиета - едното от студен порцелан
 http://semeistvoadams.blogspot.it/2012/09/blog-post_7.html ), другото от паста, подобна на теракота
http://semeistvoadams.blogspot.it/2012/09/httprecetasyformulas.html ).


В оригинала от списанието идеята е реализирана от глина, но ние избрахме един по-лесен за правене в домашни условия материал.
Най-неясно за нас беше как да си направим отпечатъка. Поради невъзможност да намерим силиконов печат с подобна форма, а пък и защото сме подръжници на мисията "направи си сам", нашето приспособление за отпечатване бе изработено от обикновена гума (виж http://semeistvoadams.blogspot.it/2012/10/blog-post.html )
Направата бе много лесна. Разточихме парчета от двете пасти. Намазахме печата с олио, за да не залепва и направихме отпечатък. Изрязахме на око овална форма. С желязна кука направихме дупки за закачане в горните два ъгъла на медальоните. Оставихме да съхнат цялата нощ и на сутринта обърнахме изделията, за да изсъхнат и от другата страна.

Ето и крайният резултат!!! Очаквайте следващата ни публикация с идеи и съвети за оцветяване на готовите медальони.


P.S. Ако искате да видите и научите още много нови и интересни неща, посетете нашата нова страница във Facebook на адрес: https://www.facebook.com/?ref=home#!/pages/%D0%9B%D0%B8%D1%87%D0%B5%D0%BD-%D0%B1%D0%BB%D0%BE%D0%B3/378107482259981

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Translate

Flickr