четвъртък, 11 октомври 2012 г.

Студен порцелан 2 - повторно готвене

Студен порцелан-повторно готвене

Наскоро, ровейки се в кутията със студен порцелан си дадох сметка, че имам твърде много порцелан като количество, който обаче не мога да използвам. Оцветявайки порцелана, добавямe течност, която го разводнява и го прави лепкав и непригоден за работа. Затова реших да събера всички "остатъци" от порцелана, да добавя малко боя, за да постигна едноцветие и да го сготвя, за да го направя отново пластичен.

Речено, сторено!!!

 

 Готвенето е в тенджера с незалепващо покритие, на водна баня.

Новополученият порцелан омесваме с ръце, намазани с крем Нивея. Поставяме в намазан с олио плик и съхраняваме в пластмасов затворен съд. Дори и затворен, в по-топли помещения порцеланът отделя влага. Затова, преди да го поставите в пластмасовия съд, на дъното поставете салфетка, или домакинска хартия.
И ето че полученият порцелан веднага влезе в употреба - за направа на красив буркан за съхранение на лют червен пипер, подарък за мама ; ) ако стане успешен разбира се, защото още е "work in progress"!!!

Снимки на започнатото бурканче може да намерите на нашата страница във Facebook !!!


P.S. Ако искате да видите и научите още много нови и интересни неща, посетете нашата нова страница във Facebook на адрес: https://www.facebook.com/?ref=home#!/pages/%D0%9B%D0%B8%D1%87%D0%B5%D0%BD-%D0%B1%D0%BB%D0%BE%D0%B3/378107482259981

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Translate

Flickr