събота, 18 януари 2014 г.

Полилеи от рециклирани материали

Полилеи от рециклирани материали
Наскоро публикувах снимка на подобен на този полилей в нашата facebook страница и понеже имаше въпроси за това как се изгражда конструкцията и изобщо за начина на изработване, реших да се поразровя из моите отметки в интернет и да го открия.
Случи се така, че постът, който имах отбелязан бе закрит, но все пак успях да намеря няколко снимки от този мастер клас. Авторката на полилея от пластмасови бутилки е посочена като Нат-Али и аз така и отбелязах като лого върху намерените снимки.1. Необходими са ни пластмасови бутилки-жълти и зелени (ако е възможно дори в няколко нюанса на тези цветове.2. Изрязваме листа с различни цветове.


3. В случая на Нат-Али всички листа са минати по краищата с поялник, за да се получи този ефект, но може спокойно да се направи и с най-обикновена чаена свещичка, като обаче се внимава, да не се прегори пластмасата, защото се свива много бързо.4. На всяко едно от листата пробиваме дупка с голяма игла в долната чaст на около 0,5 см.
5. През тази дупка промушваме тел-медна или месинг с дебелина 0,4-0,6 мм оптимално.


6. Усукваме телта, като на една тел, могат да се закрепят повече от 1 листо, като готовите листа събираме в клончета.7. Конструкцията на полилея в случая на Нат-Али е изработена с много тънка тел, както се вижда на снимката. За предпочитане е да се конструира с тел-медна или месенг-1.0-1,5 мм.8. За създаване на конструкцията може да се използва сферична подложка, върху която телта ще заеме правилната форма много по-лесно.


9. За направа на релеф върху листата, в случая на Нат-Али e използван поялник. Възможно е обаче да бъде използвана контурна боя за стъкло-златна или сребърна, с която спокойно може да се рисува и върху пластмасата, като това важи за всички видове бои за стъкло.
Ето и няколко други идеи за полилеи от пластмасови бутилки
* * *

P.S. Ако искате да видите и научите още много нови и интересни неща, посетете нашата страница във Facebook на адрес: https://www.facebook.com/?ref=home#!/pages/%D0%9B%D0%B8%D1%87%D0%B5%D0%BD-%D0%B1%D0%BB%D0%BE%D0%B3/378107482259981

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Translate

Flickr