вторник, 21 януари 2014 г.

Шоколадови домашни бонбони - I вид

Какаови бонбони с портокалови корички




Не знам за вас, но аз обожавам шоколада и заради това често правя експерименти за разни шоколадови рецепти. За Нова година и след това например бях направила едно след друго 4 вида домашни бонбони - с черен, бял, млечен шоколад, с какао, бисквити, лешници и орехи, със сметана и с кондензирано мляко... Абе изкушения отвсякъде ;)
Днешната ни рецепта е за вкусни какаови бонбони с портокалови корички.


Необходими продукти:

170 мл кондензирано мляко
100 гр. смлени обикновени бисквити
50 гр. смлени на по-едро (например в блендер) лешници, може и орехи
30 гр. краве масло
1 чаена лъжичка натурално какао
30 гр. черен шоколад


смлени на по-едро лешници или орехи за овалване


В тенджера с незалепващо покритие се слага кондензираното мляко, шоколада, кравето масло, пресятото какао и се загрява.




















Когато се получи хомогенен крем се отстранява от огъня И се прибавят бисквитите и лешниците/ орехите. Объркваме и оставяме да изстине. Ако сместа ви се струва рядка, не бързайте да добавяте още бисквити или орехи, тъй като когато изстине, както шоколада така и кравето масло, ще се стегнат.











Когато сместа е напълно изстинала добавете и нарязаните на много ситно портокалови корички (сместа не трябва да е топла иначе захарта от коричките ще се разтопи).



От готовото тесто оформете топчета и оваляте в смлени лешници, орехи или какао (така ще заприличат на шоколадови трюфели).













Ето и подобни бонбони с течна сметана вместо с кондензирано мляко и оваляна с кокосови стърготини.













P.S. Ако искате да видите и научите още много нови и интересни неща, посетете нашата страница във Facebook на адрес: https://www.facebook.com/?ref=home#!/pages/%D0%9B%D0%B8%D1%87%D0%B5%D0%BD-%D0%B1%D0%BB%D0%BE%D0%B3/378107482259981

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Translate

Flickr