четвъртък, 9 януари 2014 г.

Захаросани портокалови и лимонови корички

Рецепта за домашно приготвени захаросани портокалови и лимонови корички
Сега е времето на най-голямото ядене на портокали, но НЕ ИЗХВЪРЛЯЙТЕ корите, и те могат да се превърнат в отлично сладко изкушение, приготвено у дома: Захаросани портокалови корички!!!!

Продукти:
  • 4 портокала
  • 1 лимон
  • вода 
  • захар

Портокалите и/ или лимоните се измиват добре. Обелва се кората. Трябва да остане малко и от бялата част на цитруса (1-2 мм), както е показано на снимката по-долу.
Обелените кори се нарязват на парченца и тенжерка, пълна с вода. Поставят се на котлона да заврат.

Когато водата заври, оставяме да поври 5 минути, после махаме от огъня и прецеждаме. Връщаме отново корите в тенджерата, отново наливаме вода и повтаряме същата процедура. Водата трябва да бъде сменена 3 пъти.
След третото отстраняване от огъня, отново прецеждаме добре и после мерим грамажа на коричките.
Съотношението корички-захар-вода е 1:1:1 (например 100 гр. корички -100 гр. захар -100 мл вода).


Варим на слаб огън докато водата почти се изпари и се образува гъст захарен сироп. Трябва да се внимава да не се карамелизира.Когато прецените, че е готово, отстранявате от огъня и веднага изсипвате върху хартия за печене и разстилате добре. 
След около половин час коричките изглждат ето така:
Когато са изстинали и напълно захаросани ги отделяме една по една, като почистваме илзишната захар. Можем да съхраняваме в затворено стъклено бурканче, в хладилника.P.S. Ако искате да видите и научите още много нови и интересни неща, посетете нашата страница във Facebook на адрес: https://www.facebook.com/?ref=home#!/pages/%D0%9B%D0%B8%D1%87%D0%B5%D0%BD-%D0%B1%D0%BB%D0%BE%D0%B3/378107482259981

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Translate

Flickr