неделя, 4 ноември 2012 г.

Декорирано бурканче - Втора част

Бурканче с декорация от студен порцелан


Декорирано бурканче - Първа част


Във вчерашната ни публикация ви показахме и разказахме как да направите базата на вашето буркaнче с люти чушки. Днес ще продължим с темата и ще ви покажем как от студен порцелан да направите декорацията на бурканчето.


Моделиране на листата

Разточваме студеният порцелан на тънък слой. С формичка, или както в нашият случай с щампа от истинско листо, оформяме необходимата ни декорация.


Изрязваме отпечатъка на листата с макетно ножче. Готовите листа поставяме върху мека гъбичка и изтъняваме краищата в топчест инструмент.
Сушим върху празна пластмасова опаковка от яйца, за придаване на по-естествена форма.

Моделиране на лютите чушки 

Оформяме 3 топчета от порцелан. Може да е бял или предварително оцветен. С помощта на пръстите си, разточваме леко и придаваме форма на чушките.


  

Оцветяване

Готовата декорация оцветяваме с темперни или акрилни бои.
От студен порцелан оформяме дръжките на чушлетата.Така изглеждат готовите, оцветени листа, поставени до истински такива. Върху готовата, оцветена в желания от нас цвят основа, започваме да залепяме елементите на нашата композиция. За целта използваме лепило Ц 200. В малко количества, за залепянето на листата може да се използва и суров студен порцелан, с прибавка на лепило Ц 200. Суровият порцелан е отлично средство за залепяне и здраво фиксиране на отделни части една към друга.Готовото ни бурканче със сухи люти чушки!!!

P.S. Ако искате да видите и научите още много нови и интересни неща, посетете нашата страница във Facebook на адрес: https://www.facebook.com/?ref=home#!/pages/%D0%9B%D0%B8%D1%87%D0%B5%D0%BD-%D0%B1%D0%BB%D0%BE%D0%B3/378107482259981


Няма коментари:

Публикуване на коментар

Translate

Flickr