Рецепта за пастички Киндер
Кой не познава марката "Киндер", любима на децата по цял свят?!
В днешната ни публикация ще ви предложим една рецепта, чиито резултат много наподобява пастичките Киндер с млечен крем.
Необходими продукти:
50 гр. брашно
80 гр. захар
25 гр. какао
3 яйца (големи) или 4 (малки, средни)
1 лъжица вода за жълтъците
1 ванилия
щипка бакпулвер
За крема
175 гр. кондензирано мляко на Нестле
200 гр.сметана
2 супени лъжици мед
Тестото за пастичките приготвя като пандишпанов блат: Разделяме яйцата на белтъци и желтъци. белтъците разбиваме на сняг. Прибавяме половината от захарта и доразбиваме. Жълтъците също разбиваме с една лъжица вода и останалата част от захарта. Разбитите жълтъци прибавяме към разбитите белтъци и разбъркваме с плавни движения. Накрая прибавяме пресятото какао, брашно и щипката бакпулвер.
(Заб. какаото можете да прибавите и към жълтъците преди разбиване.)
Печете в голяма правоъгълна тава, с карта за печене на дъното.
Приготвяне на крема:
Разбиваме течната сметана и към нея прибавяме меда и кондензираното мляко. продължаваме да разбиваме още няколко минти и кремът е готов.
Съединяваме блатовете, като в средата поставяме поне 1-1,5 крем. Готовата торта трябва да престои в хладилник поне 5 часа, преди да бъде извадена и нарязана на пастички. Пожелание можете да залeeте пастичките с шоколадов крем Ганаш рецептата ето тук: http://semeistvoadams.blogspot.it/2012/11/blog-post_29.html
Приятен апетит!!!
P.S. Ако искате да
видите и научите още много нови и интересни неща, посетете нашата страница във
Facebook на адрес: https://www.facebook.com/?ref=home#!/pages/%D0%9B%D0%B8%D1%87%D0%B5%D0%BD-%D0%B1%D0%BB%D0%BE%D0%B3/378107482259981
Няма коментари:
Публикуване на коментар