сряда, 13 февруари 2013 г.

Сметаново-шоколадов крем (тип Гараш)

Сметаново-шоколадов крем (тип Гараш)






Кой не си спомня с умиление за вкусната едновремешна торта Гараш с още по-невероятният й шоколадов крем...Кремът обаче си го има и днес и е много лесен за приготвяне, а с вкусен шоколадов крем, коя торта не би се превърнала в "сладко изкушение"?!
Днес, в нашия блог ви предлагаме една рецепта на сметаново-шоколадов крем, който доста наподобява вкуса на оня невероятен крем "Гараш".


Необходими продукти:
  • сладка сметана (тип Хопла)- 200 ml.
  • готов крем Ганаш

Необходимите продукти са крем Ганаш:
  • 200 гр. черен шоколад
  • 125 мл. течна сладка сметана
  • 40 гр. масло
Начинът на приготвяне на крем Ганаш ето тук:
 http://semeistvoadams.blogspot.it/2012/11/blog-post_29.html

200 мл. сметана се разбива на сняг и към нея на тънка струйка се прибавя крема Ганаш. Шоколадовият крем "Ганаш" трябва да е достатъчно охладен, защото в противен случай при объркването му със сметаната ще я разводни и кремът няма да е пухкав, а течен.



Ето готовият сметаново-шоколадов крем!

Ако сте решили към този крем да прибавите и оригиналните блатове за торта "Гараш" ето и рецептата за тях:

  • 9 белтъка
  • 200 гр. захар
  • 200 ситно смлени орехи
  • 50 грама брашно

Белтъците се разбиват. Прибавя се захарта и се продължава разбиването. Прибавяме пресятото брашно и смлените орехи. Делим сместа на 7, 8 части и печем, най-добре върху хартия за печене.

N.B! При разбиване, белтъците не трябва да се разбиват на сняг, тъй като при печене се трошат.
Ако пък не можете да отделите толкова време, изпечете или купете какаови пандишпанови блатове, сиропирайте леко и гарнирайте с прясно приготвения крем.
Кремът се приготвя непосредствено преди поставянето му върху тортата. Ако се приготви предварително и се постави в хладилник, шоколадът се стяга и после ще е трудно да се работи с него.

Торта с какаови блатове и крем тип Гараш.

P.S. Ако искате да видите и научите още много нови и интересни неща, посетете нашата страница въвFacebook на адрес: https://www.facebook.com/?ref=home#!/pages/%D0%9B%D0%B8%D1%87%D0%B5%D0%BD-%D0%B1%D0%BB%D0%BE%D0%B3/378107482259981

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Translate

Flickr