вторник, 19 февруари 2013 г.

ГРЕЙПФРУТ-естественият антибиотик

ГРЕЙПФРУТ - естественият антибиотик

Грейпфрут или райски цитрус е вечнозелено дърво открито за пръв път от европейците на остров Барбадос и Ямайка в края на 18 в.




В началото на 19 в. е пренесено във Флорида, където намира особено благоприятни условия за развитие.


През 1963 г., имунолога д-р Якоб Хариш, запален градинар в свободното си време, произвеждал за своите цветя тор от домашните органични отпадъци.  Когато той контролирал образуването на компоста забелязал, че на отпадъците от грейпфрут, им било нужно много по-дълго време, за да се разложат. Това го навело на мисълта, че в грейпфрута се съдържа нещо, което пречи на бактериите действието.
Постепенно, след обширни научни изследвания в сътрудничество с лекари от цял ​​свят и установено, че в екстракта от семената на грейпфрут се крие вещество, което се оказа "по-ефективно", от много известни дотогава антибиотици.
С течение на годините Хариш е в състояние да определи кои части от грейпфрута, се характеризират с максимална бактерицидна ефикасност като това са: семената и мембранните структури във вътрешността.

Екстрактa, получен от частите на грейпфрута на английски носи името G.S.E. (Grapefruit Seed Extract) е изследван в САЩ, Австрия, Франция, Мексико, тестван е, и е одобрен от много официални институции като фармацефтичен продукт.



Проведените изследвания открили голямо широкоспектърно бактерицидно действие, което определя естракта от грейпфрут като най-мощният естествен антибиотик, напълно лишен от токсичност.

Плодовете са богати на фибри и витамини А, B и C и по-специално флавоноиди, мощни антиоксиданти, които помагат на черния дроб и предотвратят появата на сърдечно-съдови заболявания.

В най-голямо количество се съдържа флавоноида нарингенин, която има антиоксидантни и противоракови дейности. В допълнение към него грейпфрут съдържа и вещество, наречено лимонен, отговорно за киселият вкус на плода, но с изявени антитуморни свойства.

В допълнение към тези вещества в грейпфрута има минерали като калций, фосфор, калий, магнезий, сяра, натрий, хлор, желязо, мед. Кората му съдържа етерични масла като лимонен, цитрал и пинен, имащи антидепресантно действие.

Лечебни свойства и ползи от грейпфрута


Грейпфрута е ценен стимулант на храносмилателната система, ето защо се препоръчва в случаи на загуба на апетит, хранене на възрастните хора, трудно храносмилане, чернодробни нарушения, бъбречна недостатъчност, капилярна чупливост и белодробни инфекции.

Подходящ и за хора с наднормено тегло, защото ускорява превръщането на мазнините в енергия.

Когато се приема в правилни дози заедно с кофеин, като например една супена лъжица сок от грейпфрут в чаша кафе, става отличен аналгетик с без противопоказания.
Проучване на потенциала на екстракт от семена на грейпфрут продължава: института "Пастьор" се интересуват от антивирусни свойства на грейпфрута, а в Мексико е широко използван срещу някои форми на дизентерия. Изследователи от Университета на Сао Пауло са установили, че като дезинфектант за кожата екстракт от грейпфрута има ефективност 100% в сравнение с етилов алкохол, чиято ефективност за дезинфекция е 72%.
Aктивен срещу бактерии, дрожди и плесени, протозои, вируси, грип и херпес.
Положителен ефект има също и при заболявания на стомаха и червата, инфекции от дрожди гъбички, инфекции на гърлото, носа и ухото, заболявания на кожата и ноктите, гъбични инфекции, гингивит, вагинит.

Успешно да се използва за укрепване на имунната система, тъй като има укрепителни свойства и е идеален особено в моменти, когато сезона предразполага към настинки.
Знаете ли, че:

Червеният грейпфрут е хибрид, получен от сливането на портокал и грейпфрут. Вкусът е по-малко горчив и кората е по-тънка, но разликата е главно в състава и в свойствата на плода.


Червеният грейпфрут съдържа, в действителност, по-малко витамин С и повече захар.
През 70-те години била модерна диета от грейпфрут. Идеята била, към всяка балансирана диета просто да се добави половин грейпфрут.

230 грама неподсладен сок от грейпфрут съдържа 96 калории, 1 грам протеин, 23 грама въглехидрати и нула мазнини!




...a половин грейпфрут съдържа само 53 калории, 1 грам протеин, 13 грама въглехидрати и нула мазнини - отлични хранителни стойности за тези, които искат да загубят тегло.

N.B.!!! Поради факта, че грейпфрута е определен като естествен антибиотик, той не бива да се приема по време на приема на друг антибиотик.

Плод или сок от грейпфрут не бива да се приема и по време на прием на други лекарства, тъй като той блокира ензими в стомаха, отговорни за разграждането на приетите лекарства.

Така метаболизма на лекарствата не се осъществява и лекарството се натрупва в кръвта, като може да доведе до отравяне на организма!!!

Доказано е че действието на грейпфрута в организма продължава до 10 часа.



За домашната аптека




В домашни условия, от грейпфрута можете да си приготвите отличен лек срещу гъбични заболявания по кожата.



Необходимо ви е:


жълт грейпфрут и домашна ракия с висок градус.

Обелете кората на грейпфрута и изрежете бялата месеста част. Нарежете на дребно и залейте с приготвената ракия. Оставете да престои поне седмица.



























А ето и ефекта от употребата: гъбична инфекция върху нокътя - преди и след третирането с грейпфрута. Инфекцията не изчезва, но спира да се разпространява. Постепенно нокътя израства и така след всяко рязане екземата постепенно се премахва и не се появява повече!!!



P.S. Ако искате да видите и научите още много нови и интересни неща, посетете нашата страница във Facebook на адрес: https://www.facebook.com/semeistvoadams.blog/https://www.facebook.com/semeistvoadams.blog/

5 коментара:

  1. Хиляди благодарности за всичко, което споделяте тук!!! Всичко е прекрасно и много добре показано!

    ОтговорИзтриване
  2. Здравейте! Как може да си приготвим екстракт от грейпфрут за вътрешна консумация, тъй като закупените хранителни добавки не оказват влияние върху здравословния ми проблем? Благодаря!

    ОтговорИзтриване
  3. Да се приготви екстракт или етерично масло от семе или кора на грейпфрут в домашни усповия е невъзможно. Не зная кой е вашият здравословен проблем, но ако не приемате лекарства може да опитате ефекта на сутрешен, прясно изцеден сок от жълт грейпфрут. Важно е плода да е с жълта вътрешност, а не с червена и да не се пие по време на прием на каквито и да е лекарства, ты като блокира ензими в стомаха, отговорни за разграждането на приетите лекарства. Така метаболизма на лекарствата не се осъществява и лекарството се натрупва в кръвта, като може да доведе до отравяне на организма!!!

    ОтговорИзтриване
  4. Този коментар бе премахнат от администратор на блога.

    ОтговорИзтриване

Translate

Flickr