Домашни мекички
Тъй като имам вече фен клуб на моите мекички, днес реших да снимам всичко, стъпка по стъпка... пък после вие пробвайте и ще кажете дали рецептата наистина заслужава похвала...
Нали знаете, че аз съм по експериментите...пък и си загубих рецептата за мекици...
Имам една успешна рецепта за пица, попромених я малко и за мое учудване, то се получиха страхотни мекички-меки, пухкави и добри за ядене, дори и след като изстинат ; )))...то не че остават...
- 1 яйце
- 200 мл хладка вода
- 1/2 кубче мая за хляб
- 1/2 супена лъжица сол
- 1/2 супена лъжица захар
- 1 супена лъжица олио
- брашно-около 1/2 кг
Натрошаваме маята в дълбока купа. Прибавяме хладка вода (не студена).
Към тази смес прибавяме олиото, солта, захарта и разбитото с вилица яйце.
В пресятото брашно правим кладенче.
Изливаме сместа и месим.
Готовото тесто поставяме в намазан с масло съд и покриваме отново с платнена кърпа. Поставяме на топло място за около 2-3 часа, за да втаса.
Мeкичките можем да направим, като разточим тестото на лист с дебелина около 1 см и нарежем на квадратчета или да оформим малки топки, които разтегляме с ръце.
Пържим в нагорещено олио, като обръщaме, за да се изпържи и от двете страни.
Към тази смес прибавяме олиото, солта, захарта и разбитото с вилица яйце.
В пресятото брашно правим кладенче.
Изливаме сместа и месим.
Готовото тесто поставяме в намазан с масло съд и покриваме отново с платнена кърпа. Поставяме на топло място за около 2-3 часа, за да втаса.
Мeкичките можем да направим, като разточим тестото на лист с дебелина около 1 см и нарежем на квадратчета или да оформим малки топки, които разтегляме с ръце.
Пържим в нагорещено олио, като обръщaме, за да се изпържи и от двете страни.
Приятен апетит!!!
P.S. Ако искате да
видите и научите още много нови и интересни неща, посетете нашата страница във
Facebook на адрес: https://www.facebook.com/?ref=home#!/pages/%D0%9B%D0%B8%D1%87%D0%B5%D0%BD-%D0%B1%D0%BB%D0%BE%D0%B3/378107482259981
Няма коментари:
Публикуване на коментар