събота, 3 май 2014 г.

Силиконови калъпи 2-ри вид - със силикон и царевично нишесте

Силиконови калъпи 2-ри вид - със силикон и царевично нишестеПреди доста време ви показах как правя силиконови калъпи от обикновен санитарен силикон. Сега ви показвам една друга разновидност на тази идея, която открих случайно в интернет, с прибавяне на царевично нишесте.


Необходим ни е: обикновен санитарен силикон и царевично нишесте.

Процедура:
В пластмасова чиния (еднократна) насипах царевично нишесте. Отгоре поставих силикона и върху него отново нишесте. За препоръчване да се меси с ръкавици, защото в началото лепне.
Меси се както обикновено тесто, като трябва да се внимава да не поеме прекалено нишесте, защото става прекалено твърдо и изсъхва много бързо.

Когато тестото е готово, трябва да се действа бързо. Формичките, които ще отпечатваме трябва да са предварително леко посипани с нишесте.
Сплескваме леко или цялото тесто или режем отделни парченца за всяка форма.

Отпечатъка правим като натискаме и веднага изваждаме. Изсъхва много бързо.

Отливките се получават толкова гладки, че по нищо не отстъпват на тези, правени с готовите пасти за калъпи....P.S. Ако искате да видите и научите още много нови и интересни неща, посетете нашата страница във Facebook на адрес:https://www.facebook.com/?ref=home#!/pages/%D0%9B%D0%B8%D1%87%D0%B5%D0%BD-%D0%B1%D0%BB%D0%BE%D0%B3/378107482259981

4 коментара:

  1. Стана перфектния калъп. Хиляди благодарности. Бъдете живи и здрави.

    ОтговорИзтриване
  2. Интересно .А какъв точно силикон използвахте за отливките?

    ОтговорИзтриване
  3. с обикновен санитарен силикон

    ОтговорИзтриване

Translate

Flickr