събота, 17 май 2014 г.

Лоза бонзай от студен порцелан/ Wine bonsai

Лоза бонзай от студен порцелан/ Wine bonsai





Всичко започна с идеята за един пoдарък за св. Валентин и трифон Зарезан едновременно: Бъчва с 2 сърца, грозд и лозови листа. В крайна сметка, не се получи, или поне мен не ми хареса достатъчно и реших променя първоначалната идея и да направя малка лоза-бонзай.








Първи етап


Общо взето първият етап беше реализирането на първоначалната идея, както можете да видите на снимките по-долу. Бъчвата представлява основа от алуминиево фолио с закастрени 2 медни жици 0,8.
















Върху алуминиевото фолио има поставена марля с лепило Ц 200, паста от дървени стърготини и след пълното изсъхване студен порцелан, с който са направени ребрата на бъчвата.





















Не ми хареса, смонтирах, цялата горна част и пристъпих към втори етап на работа:



Втори етап на работа:



От студен порцелан направих листа, като залепих към тях увити с конец медни жици. Това се прави, докато порцеланът е още мек, за да се захване по-добре. Телта се увива с конец, защото иначе прорязва порцелана и не може да се захване.

































Боядисах листата с гъбичка от задната страна, за да им придам по достоверен цвят. 






Сглобих, както се сглобява дърво бонзай от мъниста. Всяко едно листо се прикрепва към следващото с навиване на конец. Върху монтираната лоза нанесох:































Готовата лоза бонзай!





P.S. Ако искате да видите и научите още много нови и интересни неща, посетете нашата нова страница във Facebook на адрес: https://www.facebook.com/semeistvoadams.blog/

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Translate

Flickr