неделя, 11 май 2014 г.

Наполеони с крем и фунийки от многолистно тесто

Наполеони с крем и фунийки от многолистно тесто













Десертът Наполеон", приготвен от многолистно тесто, беше много популярен преди няколко години. За съжаление, в мрежата не се намира оригиналната рецепта за крема този сладкиш, но с яйчен крем резултата е също толкова добър.


Необходими продукти

пакет многолистно тесто

яйчен крем (рецептата тук)


За сладкиша Наполеон: От многолистното тесто оформяме два или повече блата, според големината на тестото. Моите излязоха 2 блата и останаха парчета, които също се опичат, за да се направи украсата отгоре.














Опичаме блатовете.






Приготвяме яйчния крем и докато е още горещ заливаме първият блат, поставяме вторият блат, отново заливаме. За да омекне слакишът добре е необходимо да престои поне 12 часа.









































Ето и няколко интересни идеи от интернет:














Изпробвах рецептата, но моето лично мнение е че пресните плодове разводняват много крема, ты като отделят сок, но пък за красиво, се получава красиво!






























Друга идея от мрежата-фунийки от многолистно тесто с яйчен крем:



Много добра идея, естествено изпробвана!

Как се правят: Нарежете ленти от многолистното тесто. Намажете формите с олио и навийте лентите. Печете, докато се зачервят.
Много съвети, идеи как да се направят формички можете да прочетете тук:





















Фунийките също трябва да бъдат оставени поне 12 часа, за да омекнат. Могат да бъдат поднесени, поръсени с пудра захар. Ако искаме фунийките да са по-жълти, намажете преди печене отгоре с жълтък. 

P.S. Ако искате да видите и научите още много нови и интересни неща, посетете нашата страница във Facebook на адрес: https://www.facebook.com/?ref=home#!/pages/%D0%9B%D0%B8%D1%87%D0%B5%D0%BD-%D0%B1%D0%BB%D0%BE%D0%B3/378107482259981

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Translate

Flickr