вторник, 18 декември 2012 г.

2013-година на Черната Водна Змия

2013-година на Черната Водна Змия


"Светлото ще надделее и над злото ще се смее"


Източният календар е подчинен на 12 годишен цикъл. Всяка година е свързана с образа на определено животно и носи неговите характерни черти: плъх, вол, тигър, заек, дракон, змия, кон, овца, маймуна, петел, куче, прасе.


Змията е шестото порeд животно от Източния зодиак и се смята, че годината, която управлява ще мине под знака на мъдростта и равновесието.
Според Източния календар, 2013 година ще настъпи на 10 февруари и ще бъде под покровителството на Черната Водна Змия.

Китайско название на годината на Змията (Змея): Ши
Шести знак в китайския зодиак
Време от денонощието под управление на Змията: 9-11 часа
Съответстващ знак в западния зодиак: Дева
Елемент: Огън
Полярност: Отрицателна

Змията е символ на годините:... 1917, 1929, 1941, 1953, 1965, 1977, 1989, 2001, 2013 ...
Годината на Змията настъпва на 10 февруари 2013 г. и ще продължи до 31 януари 2014 г. Космически елемент на годината - вода. На годината на Змията съотвестват цветове като черното, синьото и зеленото.
Черният цвят представлява Вселената, заплахата, това е цветът на дълбоките води и големите промени и революции. Китайците обаче смятат черното за пълно с възможности и нови неща за откриване. Черната Змия носи на хората неочаквани промени, нестабилност и промяна. През нея шанс имат умните, издръжливите и тези, които напредват бавно, планирано и внимателно. Както змията сменя своята стара кожа, така и ние трябва за да успеем да се огледаме и да приключим и изчистим от живота си всичко, което е старо, ненужно и пречи да поемем новия си път. В годината на змията късмет носят заниманията с наука, философия, появяват се нови религиозни течения и вярвания, нови партии, общества, не е изключено да се появят нови автономни държави в рамките на вече съществуващите.
Не е добре през годината на Змията да залагате на риска – всичко, което не сте планирали, подсигурили ще ви донесе разочарование и загуби. От друга страна – това е годината на откривателите, учените и революционерите, на силните и мъдри хора.
Талисманът на 2013 г. е изoбражение или фигура на змия .След годината на Дракона (2012), който е бил строг повелител и господар, който е разчистил всичко старо ненужно и гнило и е бил символ на небесното начало, настъпва времето на мъдрата змия. От нея се очаква да подреди нещата и процесите през новата година. Затова 2013 ще донесе много промени в живота. Не забравяйте винаги да разчитате на няколко възможни варианта за развитие на събитията. Годината обещава подаръци и изненади.
Според Източния календар 2013 ще бъде годината на справедливостта, мъдростта и обмислените решения. През годината на Змията събитията ще се случват бавно, но ще има моменти на неочаквани обрати. Змията, господар на тази година е много изобретателна и не обича чуждото мнение, особено когато и го налагат. Затова много хора ще се почувстват разочаровани от своите импулсивни действия. Емоционалните личности склонни да изпадат в депресия ще са по-податливи към грешки. Това ще им се върне в бъдещето.

С началото на 2013 година отминава времето на празните разговори, вторачването в миналото и настъпва време за търпелива работа. Практическо приложение на придобитите знания, умения и опит. В годината на Змията ще бъдат поощрени всички форми на образование, които позволяват да разгърнем перспективите на професионалното си бъдеще.
Обществената и политическата обстановка през 2013 г. ще бъде неспокойна, но без социални и политически кризи. В редица страни на политическата арена ще излязат нови лидери. Икономическата ситуация в света ще продължи да е напрегната, заради разногласията между големите държави по най-важните енергийни въпроси. Именно затова държавите ще се нуждаят от мъдри и силни лидери, способни да решават важните социални въпроси и да бъдат пример за успешност и стабилност.
В годината на Змията не бива да изразходвате прекалено много средства за развлечения, както и за покупки на скъпи предмети. Смята се, че мъдрата Змия не обича хора, които пилеят пари на вятъра. В благотворителността през тази година ще бъде на особена почит. Смята се, че хората с добри сърца, оказващи безкористна помощ на нуждаещите се ще преуспеят.
Браковете, които ще бъдат сключени през 2013 година ще бъдат дълги и щастливи. В същото време отношенията във влюбените двойки ще се развиват не балансирано и ще преминат през сериозни изпитания. За съжаление много двойки няма да преминат през тях. Мъдрата Змия няма да пропусне да накаже тези хора, които са прекалено лекомислени в отношенията и играят с чувствата на другите и накрая ще ги остави в самота. Съпрузите ще живеят хармонично, ако се насочат към духовността и чувствата и се научат да се вслушват в чуждото мнение. Щастливи през тази година ще бъдат семейните двойки, умеещи да правят компромиси.

Родените в годината на Змията

Хората родени в годината на змията имат сложен характер. Често са егоисти и ексцентрици, но те по рождение са надарени с мъдрост. Тези хора са способни да се притекат на помощ на този, който има нужда. Те вярват само на себе си и рядко се доверяват на друг.Те притежават решителни и целеустремени характери и болезнено преживяват своите неуспехи. Често външно изглеждат спокойни, но всъщност са страстни натури.

Как да посрещнем 2013г. ?
Преди всичко не забравяйте, че Змията не понася шума и излишните движения. Затова източния зодиак съветва да посрещнете новата година в тесния кръг на своето семейство или в компанията на най-близките си приятели. Опитайте се да се отпуснете и да отхвърлите oмразните мисли и проблеми. В облеклото са за предпочитане черните и тъмносините тонове. За жените са подходящи дрехи, които да подчертаят женските форми. Като украшения към тоалета в новогодишната нощ са подходящи изделия от брилянти, аквамарин, черен опал и нефрит.

Според китайците е добре в дома си да имате символ на дадената година,така че фигурка на змия може да донесе в дома ви това, което символизира самата статуетка. Важно е обаче някъде по змията да има златен цвят,за да донесе просперитет. В годината на Змията много актуален камък за късмет е Ясписа Змийска Кожа – един красив и доста непознат камък.
Други камъни за късмет през годината са Лазурит, Содалит, Син слънчев камък, Опушен кварц, Оникс, Огледален Обсидиан, Малахит, Серпентинит, Лабрадорит, Хематит, както и Аметист и всички видове тъмен ахат,  тъмен седеф и тъмни перли.
Не е добре в годината на змията да сменяте работата или жилището си, освен ако това не е отдавна планирано и премислено за вас.

Така че имате 3 месеца до годината на Змията – завършете промените в живота си и се подгответе за една по-мъдра и умерена година.
Още интересни факти за китайския зодиак ще намерите ето тук:
 http://semeistvoadams.blogspot.it/2013/01/blog-post_6.html - Под знака на Змията
http://semeistvoadams.blogspot.it/2013/01/blog-post_13.html - Под знака на Дракона

* * *
P.S. Ако искате да видите и научите още много нови и интересни неща, посетете нашата страница във Facebook на адрес: https://www.facebook.com/?ref=home#!/pages/%D0%9B%D0%B8%D1%87%D0%B5%D0%BD-%D0%B1%D0%BB%D0%BE%D0%B3/378107482259981

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Translate

Flickr