четвъртък, 20 декември 2012 г.

Коледни ангелчета от студен порцелан

Коледни ангелчета от студен порцелан



Коледа е все по близо и ако още не сте успели с подаръците, днес предлагаме една интересна празнична идея за любителите на студения порцелан-коледни ангелчета.



Необходими материали и инструменти:

  • студен порцелан
http://semeistvoadams.blogspot.it/2012/09/blog-post_7.html

  • акрилни или темперни бои
  • четки
  • клечки за зъби и шишчета
  • бебешко олио
  • дървена дъска(за рязане на хляб)
  • релефна паста с ефект "сняг"
http://semeistvoadams.blogspot.it/2012/12/3d.html

  • финален защитен лак
  • лепило Ц 200
Първият етап на моделирането на фигури е главата. За тази цел използваме саморъчно направени силиконови калъпи. Преди поставянето на порцелана в калъпа, той се намазва с бебешко олио.












Главата се забожда на клечка и се оставя да изсъхне. Макар и не много удачен, този метод се използва в случая, тъй като при оформяне на основата на фигурата (тяло) не се търси прецизност.
При оформяне на "тялото" на фигурата използваме парче порцелан. В основата му поставяме парче алуминиево фолио. На око оформяме извивки на тялото. Забождаме на дървено шишче и оставяме да съхне.


 http://semeistvoadams.blogspot.it/2012/09/blog-post_13.html












Слeд като тялото е достатъчно изсъхнало можем да пристъпим към "обличане на фигурата". Разточваме тънък слой порцелан и с него оформяме дрехата на ангелчето. Ръцете оформяме отделно, като ги "обличаме" с ръкавите и тогава ги залепяме. Добре е да се работи бързо и порцеланът да се залепи, преди да е започнал да се втвърдява. За да прикрием клечката за зъби, около шията на ангелчето поставяме яка. Яката изрязваме покрая с къдрава канцеларска ножица. От бял порцелан оформяме и залепяме и крилата на фигурките.







Когато дрехата е засъхнала достатъчно, за да можем да поставим ангелчето стабилно върху работната маса продължаваме с оформянето на косата. С избраният цвят порцелан разточваме дълги нишки. Косата закрепяме с лепило Ц 200. Пак от нишки порцелан правим златни ангелски коронки.




  








За основа на композицията използваме кръгла дървена дъска за хляб срязана през средата и залепена както е показано на снимката.






Първо върху дървената повърхност трябва да нанесете акрилен грунд. За целта може да използвате и рецептата на блога за релефна паста "сняг", разредена с 1-2 лъжички вода. След като грунда изсъхне добре, изшкурете и оформете композицията.





Фигурите залепете за дървената основа с малко студен порцелан, смесен с лепило.




  И вашите малки ангелчета са готови!!!


 



P.S. Ако искате да видите и научите още много нови и интересни неща, посетете нашата страница във Facebook на адрес: https://www.facebook.com/?ref=home#!/pages/%D0%9B%D0%B8%D1%87%D0%B5%D0%BD-%D0%B1%D0%BB%D0%BE%D0%B3/378107482259981

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Translate

Flickr