Скариди със сметана и талятели
Чиния с топли "талятели", от които се надига пара и букет от аромати на чесън, сметанова масленост и морски дарове...
Тази лесна и невероятно вкусна рецепта спокойно може да се кандидатира за едно от ястията приготвени за вашата празнична трепеза.
Тази лесна и невероятно вкусна рецепта спокойно може да се кандидатира за едно от ястията приготвени за вашата празнична трепеза.
Необходимите продукти са:
- скариди-около 400 грама
- чери доматчета - 6-7 броя
- чесън - 2-3 скилидки
- едросмлян червен пипер или натрошена суха червена чушка
- течна готварска сметана-200 мл
- олио или зехтин
- сол на вкус
- розмарин
- бяло вино
- сока на 1/2 лимон
Скаридите се поставят в тиган, заедно с олиото, чесънът и червеният пипер и чери доматчетата, нарязани на парчета. Запържват се около 7-8 минути. После се прибавя бялото вино, лимона, похлупва се с капак и се оставя да къкри на слаб огън за още около 10-15 минути.
През това време се слага да заври вода и в нея се сваряват талятелите "ал денте". Това означава, че се оцеждат от водата 1/2 минута преди времето указано на опаковката. Прецедената "паста" (както се нарича в Италия) се прибавя към скаридите и останалите съставки в тигана. Обърква се внимателно.
В тигана се изсипва и течната сметана и талятелите се овкусяват според индивидуалния вкус.
Накрая се прибавя и розмаринът и ястието е готово.
Buon Appetito!!!
P.S. Ако искате да
видите и научите още много нови и интересни неща, посетете нашата страница във
Facebook на адрес: https://www.facebook.com/?ref=home#!/pages/%D0%9B%D0%B8%D1%87%D0%B5%D0%BD-%D0%B1%D0%BB%D0%BE%D0%B3/378107482259981
Няма коментари:
Публикуване на коментар