понеделник, 10 декември 2012 г.

Релефна паста 3D ефект "сняг"

Релефна паста 3D ефект "сняг"


Наближават коледните празници и какво по-удачно време да споделя с вас как да си направите релефна паста ефект "сняг", особено полезна при декупаж с коледни мотиви.
Необходими материали и инструменти:
  • гипс
  • лепило Ц 200 (ПВА лепило)
  • бяла акрилна или темперна боя
  • дървена или метална пръчица за разбъркване


В пластмасова чашка поставяме първо гипса, после лепилото Ц 200 и бялата боя. Точната формула за релефната паста е: на 1/2 пластмасова чашка гипс се прибавя 1 супена лъжица лепило Ц 200 и 1 супена лъжица боя.



бяла боя
гипс









Ц 200
ПВА лепило


Към горните материали започваме да прибавяме на капки вода, като сместа не трябва да се разводнява много, а по скоро да е гъста и лепкава. Прибавяме водата и разбъркваме енергично за получаване на еднородна маса.




 











Готовата релефна паста няма голяма трайност и засъхва бързо, така че ви съветваме да приготвяте малки количества, които да използвате веднага. Пастата може да нанесете с четка с твърд косъм или дори с пръст.

 












За още по-красив и реалистичен вид, върху мократа паста се посипва перлен брокат (може да го намерите и в магазините по лев).



 












Изсъхналата паста на следващия ден!!!






Ето и някои неща направени с релефна паста, ефект "сняг":



 












P.S. Ако искате да видите и научите още много нови и интересни неща, посетете нашата страница във Facebook на адрес: https://www.facebook.com/semeistvoadams.blog/

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Translate

Flickr