понеделник, 3 декември 2012 г.

Ябълков сладкиш

Ябълков сладкиш



Отколешна българска традиция около новогодишните празници е приготвянето на различни ястия с ябълки - щрудел с ябълки, ябълкова пита, ошав, печени ябълки и пр. И понеже Коледа наближава реших да ви предложа един нов вариант за ябълков сладкиш, от който вярвам ще останете очаровани.

Необходимите продукти са:


200 гр. брашно
200 гр. захар
125 гр бутер (или 60 гр краве масло/60 грама олио или само олио)
настъргана кора от лимон
1 ванилия
3 яйца
1 пак. бакпулвер
1/2 чаша прясно мляко или толкова кисело
6-8 малки ябълки (3-4 големи) обелени и нарязани на дребно
сока от 1 лимон
  
Обелваме ябълките и ги нарязваме на парченца. За да не почернеят ги поръсваме със сока от един лимон.






Яйцата разбиваме със захарта. Прибавяме прясното мляко, кравето масло, настърганата кора от лимон и накрая брашното и бакпулверa.




 Към полученото тесто прибавяме ябълките и объркваме добре.



Готовата смес се поставя в намазана с масло и поръсена с брашно тава. Пече се на 180 градуса за около 40 минути.









След като изстине, сладкишът се поръсва с пудра захар.


Добър апетит!!!


P.S. Ако искате да видите и научите още много нови и интересни неща, посетете нашата страница във Facebook на адрес: https://www.facebook.com/?ref=home#!/pages/%D0%9B%D0%B8%D1%87%D0%B5%D0%BD-%D0%B1%D0%BB%D0%BE%D0%B3/378107482259981

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Translate

Flickr